fbpx

Даниел Иванов Христов

ДАТА И МЯСТО НА РАЖДАНЕ: 25.10.2000 г., гр. София

На 7 годишна възраст започнах да се занимавам със спортна гимнастика. Не след дълго това се превърна в моя професионална кариера. През изминалите години тренировки и състезания успях да спечеля много награди, над 100 медала, от които трикратен републикански шампион и балкански шампион в Сърбия.

След 6 години като професионален състезател и големи възможности и надежди за медал на европейско и световно първенство, се оказах в най-трудната битка от живота ми, а именно заболяване между най- редките в Света, за което до този момент не бях чувал а именно малформация тип Арнолд- Киари. Малформациите тип Арнолд- Киари са свързани с аномално нисък стоеж на структурите, разположени в задната черепна ямка и тяхното навлизане през големия тилен отвор (свързващ гръбначния и главовия мозък). Този отвор е с ограничен обем и ниският стоеж води до компресия върху структури на нервната система.

Последва неизбежна операция точно на 13 годишна възраст. Премина успешно и спечелих своята най-голяма победа в живота си.

Прохождайки отново за втори път в живота си, приключих със спортната си кариера като гимнастик.

След застой от 5 години, разхождайки се навън, видях няколко момчета да тренират на лостовете в парка и това възбуди моя интерес. След няколко дни реших и аз да опитам някой неща. Тогава разбрах, че това е моят спорт. Започнах да тренирам усилено и все повече това се превръщаше в моя начин на живот. Не след дълго разбрах, че ще се провежда състезание по така нареченият стрийт фитнес и калистеника. Реших да участвам! За 4 месеца подготовка, станах първи в България. Тази победа беше началото на нещо голямо, което предстои. Последваха редица състезания в страната и чужбина, от които спечелих квалификации за Световно първенство в Москва и Световна купа в Хонг Конг.

Благодарение на изключителния хъс и постоянство на едва 10 месечен труд и изключителен талант, успях да стана Световен шампион в лека категория и Вицесветовен шампион в абсолютна категория за 2019г. След този огромен успех за мен, последва второ място на Световна купа в Хонг Конг 2019г., както и национален шампион за 2020г.

Спечелих квалификация за Световно първенство за 2021г. Така успях да развия себе си като личност и професионалист в този спорт, който предлага професионална и любителска практика, и насока. Към момента съм студент в Национална Спортна Академия (HCA), на 20 годишна възраст съм и продължавам да гоня безотказно своите цели, защото вярвам, че съм роден за това. Аз ще бъда вашия персонален треньор по комбинирана хит тренировка с елементи от калистеника, за деца и възрастни.

Абонаментни карти

„Fitness & SPA SPARTAK предлага различни абонаментни карти.
Също така „Fitness & SPA SPARTAK работи и с карти на MultiSport.

MultiSport-spartak