fbpx

COLOR ROOM (Спининг Зала) – Fitness SPARTAK

СПИНИНГ

СПИНИНГ

Спининг тренировки – цялостна програма от упражнения с продължителност 60 минути.

Чудесен начин да се освободите от ежедневния стрес!

Какво е СПИНИНГ?

Спинингът е групова велотренировка на закрито (в зала) със специално пригодени за целта колела, която протича на фона на подходяща музика. Упражненията се водят от треньор и имат за цел подобряване на кардио-респираторна издръжливост и укрепване мускулатурата, особено в долната част на тялото. Интензивността на упражненията варира в зависимост от конкретната спининг тренировка. Спинингът е отличен начин да подобрите издръжливостта на тялото си при преходи с колело или в планината, както и да бързо да де освободите от излишните килограми. Тези тренировки не включват специални техники и трудни за изпълнение движения. Не оказват влияние на ставите, което означава, че дори хора с проблеми с гръбнака могат да се възползват от тях.

Какво е СПИНИНГ ТРЕНИРОВКА?

При спининг тренировката се кара спининг байк на фона на музика, която отмерва ритъма на движенията. Упражненията се изпълняват в различни позиции и при различен ритъм. Пулсът се ускорява в спринтовите фази, които се редуват със серии интензивни почивки. Тренировката имитира колоездене с изкачване, спускане и с равни отсечки, а усещането е сякаш наистина карате колело на открито. Спинингът е достъпен и ефикасен спорт. Спининг байкът работи на принципа на съпротивлението, което може да се регулира с едно завъртане на копчето, така че да Ви бъде трудно или лесно да въртите педалите. Съпротивлението може да бъде регулирано индивидуално, за да се контролира интензивността в зависимост от физическата форма на трениращия.

Защо ДА ИЗБЕРЕМ СПИНИНГ ТРЕНИРОВКИ?

ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА ДЕЙНОСТ – Спининг тренировките са цялостна програма от упражнения, които са подходящи за поддържане на форма. Широкодостъпни са и са много полезни за подобряване на сърдечносъдовата дейност. Този тип тренировки подобряват функцията на сърцето, като го укрепват и повишават аеробната издръжливост при по-продължителни натоварвания. С редовни тренировки ще подобрите дишането и издръжливостта си и ще стимулирате кръвообращението.

ОСВОБОЖДАВАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕТО – Спининг тренировките са чудесен начин да се освободите от ежедневния стрес. Тези упражнения са подходящи за подобряване на менталното здраве. Под наблюдение от треньор и с подкрепата на другите трениращи ще постигнете изключителни резултати. Спинингът не представляват никаква трудност за двигателния апарат и координацията. Това, което се изисква от Вас, е само да въртите педалите.

ОТСЛАБВАНЕ – Спининг тренировките са ефективен начин да отслабнете бързо. Те комбинират мускулно и респираторно натоварване, които са ключов фактор при загубата на тегло. Интензивността и продължителността на упражненията водят до изгаряне на много калории (средно 700 калории за тренировка, в зависимост от Вашето тегло и мотивация). Това е ОПТИМАЛНАТА физическа активност, при която ще изхвърлите токсините и ще тонизирате тялото си. Този тип упражнения се отразяват положително на организма заради отделянето на ендорфин – „хормонът на щастието”.

ТОНИЗИРАНЕ НА ТЯЛОТО – Ползите от спининга не се изчерпват само с изгарянето на мазнини. Също така спомага за стягане на долната част на тялото, на краката и на седалището, без да натоварва или травмира ставите. При редовно практикуване, ще придобиете сила и издръжливост на мускулите, без да трупате обем.

ГРАФИК:

ЦЕНА – 12лв.

Абонаментни карти

„Fitness SPARTAK предлага различни абонаментни карти. Също така „Fitness SPARTAK работи и с карти на MultiSport и Coolfit.

MultiSport-spartak
coolfitlogo

Спининг тренировки – FITNESS & SPA SPARTAK