fbpx

Стефан Терзийски

СТЕФАН ТЕРЗИЙСКИ

ДАТА И МЯСТО НА РАЖДАНЕ: 18.01.1987г., гр. София

РЪСТ: 188 см.

ТЕГЛО: 88 кг.

ОБРАЗОВАНИЕ:
– 2006 г. завършва ССУ “Ген. Владимир Стойчев“ – гр. София, специалност „Спортен мениджмънт“.
– 2010 г. завършва бакалавърска степен „треньор баскетбол“ в НСА „Васил Левски“, придобива и квалификация „спортен мениджмънт“.
– През годините често играе ролята на лектор и е водеща фигура в студентските инициативи под егидата на българския олимпийски комитет.
– През 2010 е избран да представя България в най-престижния младежки и научнообменен форум „Международна Олимпийска Академия“, провеждаща се веднъж годишно в градовете Атина и Олимпия и събираща хора, етноси и велики умове на спортната наука от над 200 държави по света.
– По настоящем е магистър в НСА „Васил Левски“ в специалност „Спорт, фитнес, здраве“.

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ:
– 2002г. – вицешампион на България с отбора на ЦСКА.
– 2003г., 2004г. – носител на купа Враца с отбора на ЦСКА, капитан на отбора.
– 2003г. – е включен в разширения Национален отбор на България възраст до 16 години.
– През 2004г. е участник в Международния баскетболен камп „ЗЛАТИБОР MAXIMA“, заедно с отборите на ЦСКА Москва, Цървена Звезда, Македонския национален отбор и Барселона. Там е носител на индивидуалните награди за „Най-добър забивач“, „Най–добър стрелец от линията за три точки“ и награда за „Най-полезен играч на турнира“.

ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ:
През 2007 година започва работа като персонален треньор по фитнес, спортен методист и диетолог. От спортния университет в Рен, Франция през 2009 добива лиценз за диетология. Работил е със стотици хора за подобряване на тяхната физическа дееспособност и здраве, често от съветите и знанията му се възползват и действащи спортисти – волейбол, баскетбол, футбол. Вече над 5 години развива и усъвършенства знанията относно методите на тренировката и принципите на здравословното хранене. Ежегодно участва в благотворителни спортни инициативи с деца в неравностойно положение и заедно с група състуденти, споделят знания и опит на добра воля в помощ на укрепващото ново поколение, като е участвал в обучението на над 200 деца през годините.