fbpx

COLOR ROOM  – Fitness & SPA SPARTAK

ТАБАТА

ТАБАТА

ТАБАТА тренировки – цялостна програма от упражнения с продължителност 60 минути.

Ефективен начин да се освободите от излишните телесни мазнини !

Какво е ТАБАТА?

Табата е тренировъчен протокол и форма на високоинтензивно кардио (HIIT). Това е един от най-ефективните методи за подобрение на аеробния и анаеробния капацитет на организма. Проведените изследвания с метода Табата показват до 9 пъти по-голяма загуба на телесни мазнини в сравнение с обикновена кардио тренировка. Наблюденията и изследванията на това явление установяват, че при ниско и средноинтензивни тренировки изгарянето на мазнини приключва с края на тренировката, докато при високоинтензивните тренировки, като Табатата, изгарянето им продължава дълго след приключването на тренировката.

Какво е тренировъчен протокол ТАБАТА?

Всяко упражнение в протокола Табата продължава 4 минути. Структурата на стандартната програма е следната:
1) работен интервал от 20 сек. с максимална интензивност;
2) интервал за почивка от 10 секунди;
3) след 8 упражнения от 20 секунди натоварване и последващи 10 секунди почивка се почива 1 минута;
4) изпълняват се 8 рунда.
Протоколът Табата се състои от три елемента: загрявка, интервална тренировка и cooldown (плавно спиране на протокола).

Защо ДА ИЗБЕРЕМ тренировката по ТАБАТА?

ТАБАТАТА е HIIT тренировка (High-intensity interval training), но със строго фиксирани интервали за работа (20 секунди) и почивка (10 секунди). С този метод се постигат значителни резултати като намаляване на теглото, подобряване на сърдечно-съдовата система и много добър мускулен тонус. Тренировката въздейства на всички мускулни групи, което води до оформянето на стройно и хармонично тяло.

Този метод е подходящ както за напреднали, така и за начинаещи, тъй като се използват предимно собствено тегло за изпълнение на упражненията. Също така интензивността зависи от собствените възможности, което гарантира максимално натоварване както за едните, така и за другите.

Тренировката по ТАБАТА ще повиши вашия метаболизъм и сърдечната честота за нула време. В работния интервал от 20 секунди се влага максимална интензивност на изпълнение на упражненията. Метаболизмът ви ще остане висок не само по време на тренировка, но и след нея. Когато извършвате други форми на кардио (в това число всички аеробни тренировки като аеробика, канго джъмпс и т.н.) трябва да изчакате, докато тялото ви попадне в „зоната за изгаряне на мазнини“, за да изгаря мазнините.

Веднага щом спрете кардиото, тялото ви спира да изгаря калории. Но това не важи за Табатата. Тренировката по ТАБАТА поставя тялото директно в зоната за изгаряне на мазнини в рамките на първия кръг и запазва горенето няколко часа след това. Или казано по-достъпно, метаболизмът се ускорява и тялото гори калории дори в покой, няколко часа след приключване на тренировката.

ГРАФИК:

Вторник

 • Табата с Илияна

  -

  цена: 10 лв.

Четвъртък

 • Табата с Илияна

  -

  цена: 10 лв.

Събота

 • Табата с Илияна

  -

  цена: 10 лв.

ЦЕНА – 10лв.

Абонаментни карти

„Fitness & SPA SPARTAK предлага различни абонаментни карти. Също така „Fitness & SPA SPARTAK работи и с карти на MultiSport и Sodexo.

MultiSport-spartak
sodexo-karta-spartak